“Матч на Чернігівщині починався бомбічно”: огляд 20 туру від Sportarena

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram
МФК Первомайськ допоміг педагогам, Альянс розгромив Бзів – таким був черговий тур Чемпіонату ААФУ 2018/19 в огляді Sportarena.
ГРУПА 1 • 20-Й ТУР

ФК Ужгород – ФК Тернопіль-ДЮСШ — 3:0
Голи: Машталір, 32, Пуканич, 59, Дуран, 80

Ужгород: Славік, Селещук, Пінковський, Дуран, Сич (Ференцик, 46), Павлич, Дрозд (Бако, 28), Пуканич, Дудаш, Машталір, Русин (Рацин, 78). Запасні: Олень, Лазар, Зимомря, Калай. Головний тренер: Мирослав Баб’як.

Тернопіль: Коноба (Собчук, 89), Німаш, Новачинський, Чопик, Оконський (Шкварло, 58), Хавтур (Наконечний, 56), Жига (Сентик, 81), Мостовий, Марценюк (Туре, 71), Павлусь (А.Баб’як, 76), Аджеі. Запасний: Фарботняк. Тренери: Андрій Яблонський, Богдан Бучинський.

Без попереджень.
14:00, 12.05.2019. Ужгород. Стадіон «Автомобіліст». 300 глядачів, поле 5, +22С
Суддя: Вангела Олег (Калуш)

Не та тепер ужгородська команда – ті, хто лишається з осені, адаптувалися до рівня турніру й піднабралися досвіду, а новачки дійсно посилили дебютантів змагань. Отже, у матчі з молодими тернополянами господарі були явними фаворитами. Але довго, всю першу третину гри, підопічні Мирослава Баб’яка не могли забити. Тренер навіть провів заміну ще до перерви, і, напевно, це струсонуло підопічних, тому що вже невдовзі ФК Ужгород повів у рахунку. Сич виносив м’яча зі своєї половини поля, а Машталір стартував на цей лонгболл і вирвався на воротаря. Далі Сергій спокійно пробив повз нього – 1:0.

Із цим голом обидві команди немовби скинули важкий тягар і заграли розкутіше. Що цікаво, моменти були і в тих, і в тих: у господарів непогано загострювали Дудаш, Машталір та Пуканич, а у гостей Аджеі до перерви та Павлусь після дуже здорово проривалися на ударні позиції через лівий край. А як голкіпер господарів потягнув м’яча після удару головою Аджеі – просто неймовірно! Розкішний сейв, який ніби збудив господарів і невдовзі вони закріпили свою перевагу.

Атаку починав Пуканич, а Машталір, розхитавши захисників, дуже зручно повернув йому під удар. Тож Адріан із розбігу розстріляв ворота з лівої – 2:0. Просто наведемо цифри Пуканича: 5 голів у 5 матчах. Дуже вгадала команда з обласного центру, запросивши ветерана із Виноградова. Символічно, що вже в кінцівці він брав участь і в третій результативній комбінації. Далі Машталір розігрався з Рациним і прострелив, а Володимир Дуран, набігаючи з правого краю, поставив крапку в матчі. 3:0 – впевнена перемога закарпатців.

Матч туру

Покуття (Коломия) – ОДЕК (Оржів) – 1:1
Голи: Кушецький (пен.), 35 – Трофімчук, 77

Покуття: Гоменюк, Громоляк, Лазорик, Гаврилюк, Хандій, Москалик, Сікач, Уграк (Блащук, 76), Беженар, Кушецький, Карапка (Подолюк, 86). Запасні: Мегдиник, Головачук, Свиридов, Гросу, Топчевський. Головний тренер: Сергій Турянський.

ОДЕК: Омелянюк, Красномовець, Мучак, Кадепський, Наумець, Кошка, Ніколайчук, Коляда, Капустинський (Гриб, 90+1), Фесенко (Газицький, 46), Трофімчук. Запасні: Бицюк, Ящук, Варварук, Бондар. Головний тренер:Володимир Поліщук.

17:00, 11.05.2019. Коломия. Стадіон «Юність». 1000 глядачів, поле 4, +16С
Суддя: Кошура Андрій (Чернівці)
Попередження: Красномовець, 19, Мучак, 28, Наумець, 62, Хандій, 72, Коляда, 73, Москалик, 81, Подолюк, 90+1

Матч проходив за рівної боротьби, і ще в дебютному відрізку суперники встигли обмінятися небезпечними ударами. У господарів здалеку били Хандій (з гри) та Громоляк (зі штрафного), у гостей на вістрі опинявся Трофімчук.

І ось після довгої передачі від воротаря та скидки м’яч відскочив до Кушецького, який промчав через лівий край у карний майданчик. За ним невідступно стежив захисник Мучак, притримуючи суперника за футболку, і вже ближче до лицьової хитрий вінгер упав у карному майданчику, а рефері тут же вказав на 11-метрову відмітку. Гості апелювали – мовляв, суперник сам упав на ноги захисника й його завалив, але арбітр свій вирок не змінив. Тож Ігор Кушецький з пенальті пробив точно у правий від воротаря кут, і хоча кіпер гадав, відбити не зміг – 1:0. 3 голи та 3 асисти у чотирьох матчах навесні набив новачок Покуття.

І до перерви, і після гості з Рівненщини мали нагоди пробивати. Небезпечно цілив Коляда, а Капустинський і взагалі вибігав прямо на воротаря, але жорстко прийнятий м’яч не дався завершити. А відігратися ОДЕК зумів у середині другого тайму. Ніколайчук із центру поля запускав передачу на хід Трофімчуку, яка досить вдало зрикошетила від суперника, так що Михайло, опинившись перед воротарем, чітким ударом перекинув його, влучивши в ворота метрів із 18-ти – 1:1.

Покуття настворювало моментів для потенційної перемоги. Досить пригадати удар Громоляка головою із убивчої позиції після кутового або вихід Кушецького через лівий фланг – у цих моментах воротар виручив ОДЕК. Але гра все ж не визначила переможця. Втративши шанс обійти конкурента, ОДЕК мусить тепер вигравати всі матчі, які залишилися, хоча раніше мав «золоту акцію» за втраченими. Завдання Покуття незмінне – йдучи слідом за Малинськом, вигравати, щоб забезпечити собі місце не нижче прохідного другого.

Герой матчу – Андрій Омелянюк (ОДЕК)

Воротар, щонайменше, чотири рази виручив гостей у Коломиї. Пропустив лише з пенальті, та й там намагався врятувати, вгадавши напрямок польоту м’яча.

СК Хмельницький – ФК Малинськ — 1:8
Голи: Гуринович, 58 – Корольчук, 4, 69, 89, Гайдучик, 14, 39, Дацюк, 25, Яструб, 49, 78

Хмельницький: Слободянюк, Трохимчук, Гуринович, Підлісний, Брицький, Сулима, Осацький, Гнатюк (Божик, 61), Замогильний (Підкамінський, 72), Соловей, Ліщук (Умаров, 65). Запасні: Харчук, Бурденюк, Підручний. Головний тренер: Микола Федорко.

Малинськ: Грицаль, Луцюк, Воробей, Портянко (Гергелюк, 46), Лойко, Проневич, Савицький (Яструб, 46), Єременко (Штандер, 46), Дацюк, Корольчук, Гайдучик (Брикса, 59). Запасні: Фокін, Мичко, Кашуба. Головний тренер: Богдан Самардак.

17:00, 12.05.2019. Хмельницький. Стадіон «ДЮСШ №1». 100 глядачів, поле 3, +22С
Суддя: Грисьо Богдан (Львів)
Попередження: Яструб, 77

Очікуючи вістей із Коломиї, де зустрічалися безпосередні конкуренти, ФК Малинськ вирушав в гості до суперника, який не вигравав ще жодного разу в сезоні (за дужками лишаємо технічні результати), а в першому колі поступився підопічним Самардака з рахунком 2:6. Ясно, що лідер західної групи у Хмельницький прибув за трьома очками. І з перших хвилин взявся за працю.

0:1 – Артем Корольчук, навіть не стрибаючи, замкнув головою подачу Луцюка з правого краю

0:2 – Луцюк підключив Дацюка, після чиєї скидки Микола Гайдучик у дотик з лівої пробив під поперечину

0:3 – подача Лойка з лівого флангу адресувалася на Корольчука або Гайдучика, але м’яч відскочив на дальню штангу на Дацюка, тож Роман з лету з правої ноги у дальню дев’ятку  (у дебюті – гол і асист)

0:4 – Микола Гайдучик у дотик замкнув простріл Лойка з лівого краю на дальню штангу

0:5 – після лонгболлу Лойка Корольчук вибігав на воротаря, але вирішив відпасувати на Яструба, тож Юрій, набігаючи з правого краю, пробив із правої ноги з відскоком від газону

1:5 – Осацький подав штрафний з лівого краю, а Гуринович, випередивши Гергелюка, підсік м’яч головою. Олексій забив вперше у чемпіонаті

1:6 – після прострілу з правого краю Брикса п’ятою скинув на Корольчука, тож Артем встиг і прийняти на груди, і правою «щічкою» пробити точно в кут

1:7 – м’яч відскочив від захисників на Яструба, і Юрій переклав з правої на ліву і з району 11-метрової відмітки влучив у ближній кут

1:8 – Штандер ефектно, через себе, скинув м’яча на Корольчука, і Артем оформив третій у сезоні хет-трик, прийнявши на груди та розстрілявши ворота з правої ноги

Додамо, що це 13-та поспіль поразка СК Хмельницький. Зате вперше навесні змогли забити. 12 турів від 1-го вересня не програє гранд із Рівненщини.

Матч Рочин – Карпати не відбувся у зв’язку із зняттям соснівської команди, Карпатам присуджено перемогу –:+

Агрон пропускав тур через зняття острозької Кобри, всі результати якої анульовано.

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 ↑1 ФК МАЛИНСЬК (Рівненська область) 17 11 5 1 39:12 38
2 ↓1 ПОКУТТЯ (Коломия, Івано-Франківська область) 17 12 1 4 44:11 37
3 ОДЕК (Оржів, Рівненська область) 15 8 6 1 34:10 30
4 ↑1 Карпати (Галич, Івано-Франківська область) 17 8 6 3 24:11 30
5 ↓1 Агрон (Великогаївська ОТГ, Тернопільська область) 16 8 5 3 25:15 29
6 ↑1 ФК Ужгород 15 6 2 7 23:27 20
7 ↓1 Рочин (Соснівка, Львівська область) 16 5 2 9 19:12 17
8 Кристал (Чортків, Тернопільська область) 16 5 1 10 15:26 16
9 ФК Тернопіль-ДЮСШ 16 1 1 14 11:51 4
10 СК Хмельницький 15 1 1 13 5:64 4

Команду Кобра (Острог) знято з чемпіонату, всі її результати анульовано.

Команда Рочин (Соснівка) знялася вже після завершення першого кола, тож її результати лишаються, а суперникам буде надалі зараховано перемоги +:–

Найвлучніші

Гравець Команда Голи Пен.
Корольчук Артем ФК Малинськ 13
Трофімчук Михайло ОДЕК (Оржів) 7
Сивка Тарас *** Покуття *** 7 (2)
Кицька Ярослав Карпати (Галич) 6 (1)
Вонс Ігор Агрон (Великогаївська ОТГ) 6 (3)
Процик Назар Агрон (Великогаївська ОТГ) 5
Пуканич Адріан ФК Ужгород 5
Ковальчук Андрій Покуття (Коломия) 5 (1)
Газицький Віктор ОДЕК (Оржів) 5 (2)
Кушецький Ігор Покуття (Коломия) 5 (3)

Асистенти

Гравець Команда Паси
Ніколайчук Олександр ОДЕК (Оржів) 9
Лойко Василь ФК Малинськ 6
Сивка Тарас *** Покуття *** 6
Єременко Дмитро ФК Малинськ 5
Коляда Микола ОДЕК (Оржів) 4
Кушецький Ігор Покуття (Коломия) 4
Машталір Сергій ФК Ужгород 4
ГРУПА 2 • 20-Й ТУР

Авангард (Корюківка) — ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) — 0:1
Гол: Литовчак, 24

Авангард: Падун, Ментей, Даценко (Алаєв, 75), Поляниця, Чуланов, Яловець (Грищенко, 20), Сираш, Вересоцький, Кирин (Виставний, 82), Дульзон (Авраменко, 80), Твердовський. Запасні: Мельник, Молодченко. Головний тренер: Валерій Чорний.

ЛНЗ-Лебедин: Козаченко, Крамар, Кондратюк, Листопад, Калинич, Коломієць (Тубольцев, 82), Ткаченко (Лобов, 46), Колос (Парфьонов, 90+2), Грицай (Вакуленко, 75), Дєдов (Гуд, 80), Литовчак. Запасні: Дейнеко. Головний тренер:Василь Гречаний.

16:00, 11.05.2019. Корюківка. Стадіон КФТП «Паперовик». 100 глядачів, поле 4, +15С
Суддя: Гринь Кирило (Київська обл.)
Попередження: Даценко, 71, Чуланов, 86, Сираш, 88

Матч на Чернігівщині починався бомбічно: збіглися діти, зупинилися футболісти, здивовано виглядували із-під тренерських кабінок тренери, а на сусідньому тренувальному полі стадіону «Паперовик» приземлився гелікоптер. Коли з нього вийшли фани гостей, гра продовжилася.

Між тим, лідеру не можна втрачати очок – отож, і на Чернігівщину Лебедин прибув із думкою лише про перемогу. Але початок був явно за Авангардом. Козаченку довелося реагувати на дальні удари Дульзона та Твердовського, а той же центрфорвард і наддосвідчений Даценко пробивали головами – також змусивши попрацювати воротаря ЛНЗ.

Утім, у відповідь гості забили – ледве не з першої атаки. Листопад дав повздовжню низову, а Грицай підсік м’яча на хід Колосу. Далі – все просто: простріл з правого флангу на лінію воротарської, де Литовчак замкнув у дотик – 0:1. Для Мар’яна це 11-й гол у чемпіонаті та 6-й навесні.

Треба сказати, що, хоча Авангард і не мав особливих нагод у карному майданчику, з-за його меж бив досить небезпечно (з-поміж усіх спроб варто відзначити підступний удар Виставного, який парирував голкіпер. А от гості провели кілька гострих атак, в одній з яких Литовчак встиг ще й влучити в штангу. Четвертий поспіль виїзд ЛНЗ-Лебедин завершує перемогою.

Відео повністю: 1-й тайм; 2-й тайм

Агродім (Бахмач) — Факел (Липовець) — 1:0
Гол: Васильєв (пен.), 45+1

Агродім: Шевченко, Шарій (Двалі, 5), Кордюк, Васильєв, Журба, Донхо, Кабанець (Кемфор, 77), Єсаулов (Пронак, 63), Сокол (Ігнатьєв, 90+2), Кохановський (Волошин, 87), Бамба (Кучеренко, 71). Запасний: Головко. Головний тренер: Микола Тищенко.

Факел: Кречик, Хлівний, Бондаренко, Щербань, Голуб, Хом’ячук, Столярик, Порохня (Білокур, 29), Малка, М.Фурман (Попик, 89), Новаківський. Запасний: О.Чигрин. Головний тренер: Петро Анісім.

16:00, 11.05.2019. Бахмач. Стадіон «Колос». 300 глядачів, поле 3, +17С
Суддя: Грицай Владислав (Київська обл.)
Попередження: Щербань, 2, Кабанець, 31, Хлівний, 59, Кемфор, 81, М.Фурман, 88, Двалі, 90, Білокур, 90+3

Дуже важливий для нижньої половини таблиці матч виграв Агродім (згадаймо, яким принциповим та тривалим виявився матч суперників у першому колі). Долю протистояння вирішив пенальті перед самою перервою. Після прострілу з правого флангу захисник прийняв м’яча на руку, знаходячись у карному майданчику. Досвідчений захисник Денис Васильєв, який поповнив команду рідного міста по ходу сезону, прибувши із Вищої ліги чемпіонату Болгарії, пробив майже у дев’ятку без шансів для воротаря – 1:0. Схоже, бахмачани ще поборються з конкурентами за вихід на вищі місця.

Олімпік (Кропивницький) — МФК Первомайськ — 0:5
Голи: Ярчук (пен.), 21, Славінський, 47, Севодняєв, 55, Алієв, 69, Гранковський, 72

Олімпік: Заховавко (Якименко, 71), Доссо, Гаркуша (Аркуша, 45), Гьо Абдул Жуніор, Чорний, Довгий, Терпілов (Скляниченко, 59), Оуедраого, Гьо Крістіан Ромео, Конан Куассі Жоель (Д.Гончаров, 75), Йоро (Ніколенко, 65). Запасні: Бурда, Затєєв. Головний тренер: Юрій Кевлич.

Первомайськ: Чоларія, Соломонов, Ротко, Рябченко, Чорнописький, Ярчук, В.Гончаров, Севодняєв, Гранковський, Славінський, Алієв. Запасні: Доценко, Сурай, Остапенко, Багнюк, Шпортко, Вернидуб. Головний тренер: Микола Флакей.

17:45, 11.05.2019. Кропивницький. Стадіон «Зірка». 75 глядачів, поле 4 (шт.), +16С
Суддя: Чмих Андрій (Дніпро)
Попередження: Доссо, 20, Йоро, 53, Терпілов, 57, Рябченко, 65, Гончаров, 66

Екстремальним виявився цей матч для обох команд. У господарів відразу кілька гравців пропускали через дискваліфікації, у гостей готові були зіграти 11 чоловік плюс пару травмованих сиділо в запасі для під страховки – бо МФК Первомайськ за короткий період зіграв відразу кілька матчів (виграв Кубок Миколаївської області, а потім низка гравців клубу у складі збірної вчителів виграла всеукраїнський турнір і буде представляти нашу державу на педагогічних іграх у Болгарії). А тут ще й воротар Чоларія, який по вітчизняних дорогах окремо добирався на цю гру, припізнився, через що довелося затримати початок на 15 хвилин.

Тим не менш, гостей знекровлення кадрів та нервівка перед початком лише мотивували. У першому таймі Славінський у боротьбі з Доссо заробив пенальті, який реалізував екс-гравець Ешторіла Дмитро Ярчук – 0:1. Він забиває три матчі поспіль. Відразу після відпочинку первомайський Гончаров виклав передачу на Славінського, тож Володимир здорово завершив атаку чітким ударом головою – 0:2. Далі настала черга розкішних прицільних ударів. Спочатку сольний рейд завершив прицільним на виконання Дмитро Севодняєв (це 0:3), а за ним Сухраб Алієв змістився з лівого краю й поцілив у притир очку зі штангою (це 0:4).

А коли Олімпік змінив воротаря і «свіжий» кіпер ще тільки починав перепасовку із захисниками, його передачу перехопив Сергій Гранковський і з ювелірною точністю влучив у ворота метрів із 40-ка – 0:5. Потрійна перемога МФК Первомайськ. 13-та в чемпіонаті розгромна поразка кропивничан, третя поспіль перемога підопічних Флакея.

ФК Рубікон-Вишневе (Київ) — Діназ (Вишгород) — 1:2
Голи: Калайтан, 90 — Гарбар, 55, 69

Рубікон: Стриж, Чорномаз, Рогожкін, Котовий, Нестеренко, Іващик (Древаль, 79), Краснопольський, Мороз (Арутюнян, 75), Бачинський (Калайтан, 75), Горбаченко, Гезлер (Тищенко, 46). Запасні: Карнаушенко, Ведута. Головний тренер: Віктор Курята.

Діназ: Крикнін, Крохмаль (Ізотов, 79), Гарбар, Волошин (Митник, 55), Корешков, Петренко, Ічанський, Марченко, Авдалян (Сірий, 74), Бовтрук, Каркошкін (Чернишов, 90+1). Запасні: Крупниченко, Капанистий, Блазунь. Головний тренер:Володимир Бондаренко.

15:00, 12.05.2019. Вишневе. Стадіон «Центральний». 200 глядачів, поле 3, +19С
Суддя: Хруль Денис (Київ)

Попередження: Іващик, 40, Гарбар, 40, Авдалян, 60, Краснопольський, 63
Вилучення: Краснопольський, 88 (повторне попередження)

Чергове дербі Київщини в ААФУ пройшло у напруженій боротьбі. А основні події відбулися вже після перерви. Гості повели в рахунку завдяки штрафному, заробленому на правому фланзі практично біля лінії. Бовтрук м’яко навісив, а захисник Гарбар, опередивши опікунів, легким кивком голови підсік м’яча в сітку – 0:1. Для Олександра це був дебютний гол за Діназ (він приєднався до команди під час зимового антракту), а от Вадим записав на свій особистий рахунок шостий (!) асист у п’яти матчах за вишгородців (при 2 голах).

Другий гол відбувся також після стандарту – затягнувся розіграш, пішла друга хвиля атаки й після лонгболлу Крохмаля Марченко з лівого флангу прострілив, а Митник скинув точно на Гарбара. Дубль Олександра – 0:2. До слова, обидва голи створили зимові новачки «россо-нері» («С – селекція»). До честі Рубікона, він не здався й програючи у два м’ячі, й залишившись у меншості на останні хвилини. Навпаки, заміни, проведені Курятою, значно оживили гру. Й після скидки головою від Тищенка Антон Калайтан (його незвичайна історія – тут) скоротив відставання до мінімуму, але часу лишалося надто мало – 1:2.

Вікторія (Миколаївка) – Чайка (Вишгород) — 5:0
Голи: Романенко, 7, 38, Чередниченко, 63, Рябцев, 68, 88

Вікторія: Зарубін (Єрохін, 77), Михайлюк, Чередниченко, Шимко, Чепіга, Касьянов, Романенко, Ганжа, Акімов (Кузьмін, 55), Без’язичний (Жалдак, 67), Шевченко (Рябцев, 55). Запасний: Черніков. Головний тренер: Артем Радіонов.

Чайка: Луганський (Следзевський, 73), Горбаток (Веріс, 46), Сорока, Лакеєнко, Кіцута, Редванівський, Демченко, Подшивалов, Твердохліб, Паламарчук (Гусєв, 69), Поліщук (Діабі, 60). Запасних не лишилося. Головний тренер: Олег Царюк.

16:00, 12.05.2019. Миколаївка. Стадіон «Вікторія». 500 глядачів, поле 4, +20С
Суддя: Цуканов Данило (Луганська обл.)
Попередження: Редванівський, 40, Демченко, 49, Касьянов, 86

Без основних захисника Яценка, півзахисника Неліна (перебір карток) та вінгера Борисенка Вікторія все одно спокійно розправилася із гостями з Київщини. Уже з перших хвилин чемпіон ААФУ захопив ініціативу. Воротарю Луганському довелося відбивати штрафний від земляка Касьянова, а потім по воротах пробивала Ганжа (з кута карного) та Шевченко (після корнера). А наступна атака стала результативною. Простріл Без’язичного, здавалося б, перервав досвідчений захисник Кіцута, але тут-як-тут був його однокашник із динамівського академу Романенко: Володимир тут же пробив з лінії воротарського в дальній кут – 1:0.

Миколаївці не раз могли забивати ще і ще: супер-моменти були у багатьох гравців, але то воротар, то неточно (що частіше), то навіть польові гравці з лінії виносили (як у випадку з ударом Акімова). Аж поки після навісу Ганжі Шевченко не скинув у центр, звідки все той же Володимир Романенко сильним ударом не влучив у ліву «шістку» – 2:0. Далі можна вже було грати спокійно.

Після перерви м’яку подачу Касьянова зі штрафного ударом головою замкнув досвідчений новачок, оборонець Ігор Чередниченко – 3:0. А через п’ять хвилин атаку, розпочату ветераном, загострив Ганжа й Владислав Рябцев, опинившись перед воротарем, навіть боком зумів його перекинути – 4:0. Він же поставив крапку в матчі, коли Кузьмін підключив Касьянова, чий простріл Владислав Рябцев замикав на дальній штанзі вже в порожні ворота. 5:0 – 18-й тур без поразок для ФК Вікторія, 19-й тур без перемог для ФК Чайка (17-та поразка поспіль). До слова, вишгородці виглядали аж ніяк не безнадійно, здалеку били Паламарчук і Демченко, Діабі ледве не видряпав м’яча для виходу віч-на-віч із Зарубіним, а після штрафного від Твердохліба лише рикошет збив ціль на кутовий. Шоста поспіль домашня перемога Вікторії, яка вдома не втрачає очок у чемпіонаті від перших чисел вересня, а навесні на своєму полі взагалі не пропускає м’ячів.

Матч туру

Авангард (Бзів) – Альянс (Липова Долина) — 0:6
Голи: В.Шарай, 3, 31, Таран (а/г), 30, Пікуль (пен.), 62, Гаврась, 72, Єсип, 83

Авангард: Волчанський, Таран, Миколайчук (Тітов, 74), Коваль, Гаді (Є.Ярмак, 46), Дорофєєв (Бондар, 68), Кушнір (Дарда, 46), Поспєлов (Балацький, 66), Алефіренко, Шваб (Коропецький, 46), Сомов. Запасний: Поштаренко. Головний тренер: Сергій Карпенко.

Альянс: Важинський (Горох, 74), Пісний, Медведєв (Шевченко, 74), Пікуль, Осадчий (Старинський, 78), Лучик (Гученко, 68), Макаров (С.Шарай, 68), Анцибор (Гаврась, 68), В.Шарай, Сидоренко, Сулейман (Єсип, 58). Запасних не лишилося. Головний тренер: Юрій Ярошенко.

17:00, 12.05.2019. Баришівка. Стадіон «Прогрес». 350 глядачів, поле 3, +21С
Суддя: Ухов Анатолій (Кривий Ріг)
Попередження: Медведєв, 23, Сидоренко, 32, Поспєлов, 52, Сомов, 56

Генеральну репетицію напередодні фіналу Кубка України серед аматорів бзовський Авангард проводив із ще одним амбітним дебютантом всеукраїнського рівня. Було очевидно, що протистояння виявиться напруженим, а господарям буде дуже важко, але підсумковий результат залишив більше запитань, ніж відповідей, і, напевно, надав багато інформації суперникам із ФК Вовчанськ (так і було задумано?).

Гості відкрили гол уже з першої спроби. Воротар Важинський вибив від воріт, захисники Авангарду прикро не змогли перервати цей лонгболл і прудконогий Владислав Шарай із центру поля за мить домчав до ліній карного майданчика, звідки поцілив у куточок, пробиваючи так, що м’яч скакнув перед воротарем – 0:1 уже на 3-й хвилині. Спроби господарів відігратися (деякі – цілком реальні) не досягли успіху. Натомість, друга третина гри завдала подвійного удару по їхніх сподіваннях.

Спершу простенький навіс Лучика Таран зрізав у свої ворота – 0:2 (Анатолій намагався перервати подачу, так буває). А потім рядовий лонгболл Пікуля розірвав редути Авангарду. Все той же Владислав Шарай вискочив на воротаря й прокинув м’яча повз нього, провівши його в порожні ворота – 0:3. 31 хвилина, якій і ворогу не побажаєш. Справжній шок для команди із Баришівського району, на який по грі, можливо, й натяку не було.

Маючи три голи переваги після першого тайму, Альянс солідно й впевнено довів гру до розгромної перемоги. Ще три м’ячі влетіло в ворота бзовців. Спочатку Сидоренко вистелив розрізну передачу на В.Шарая. Начебто в недодачу, але стрімкий вінгер випередив воротаря й той змушений був його збивати. Пенальті спокійно реалізував Костянтин Пікуль. Волчанський стрибнув у той же правий від себе кут, але дістати м’яча зміг лише з сітки – 0:4. Ще десять хвилин спроб Авангарду забити хоча б для престижу – й стрімка контратака гостей. Її «шоураннерами» стали брати Шараї: Станіслав тонким пасом вистелив хід Владиславу, той прострелив на Гаврася, а завданням Максима було не промазати по порожніх воротах – 0:5.

А в кінцівці, після серії замін, залетіло навіть те, що не мало залітати. В черговій контратаці Єсип здорово підключив Шарая, і Станіслав з лівого краю, суворо кажучи, прострілював, але м’яч з ювелірною точністю влучив у ворота. 0:6 – можна лише поспівчувати Авангарду, на голову якого посипалися фактично всі неприємності, які можуть бути в футболі, включно з невезінням. Це перша крупна поразка чемпіона та володаря кубкових трофеїв Київщини за час виступів у ААФУ. Але підсилення вже тут – вперше після травми зіграв Василь Коропецький, володар Кубка України серед аматорів ще десятирічної давнини у складі легендарного Ірпеня (Гореничі), багаторічна зірка ковалівського Колосу.

Герой матчу – Владислав Шарай (Альянс)

Два голи, зароблений пенальті та гольова передача – ого-го! На рахунку братів Шараїв сумарно 5 голів та 3 асисти навесні – таке от зимове придбання липоводолинян.

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 ЛНЗ-Лебедин (Лебедин, Черкаська область) 20 16 3 1 51:12 51
2 Вікторія (Миколаївка, Сумська область) 20 15 4 1 51:11 49
3 Альянс (Липова Долина, Сумська область) 20 12 4 4 47:19 40
4 ↑2 Діназ (Вишгород, Київська область) 19 9 4 6 42:33 31
5 ↓1 Авангард (Бзів, Київська область) 19 9 2 8 34:25 29
6 ↓1 МФК Первомайськ (Миколаївська область) 18 9 1 8 34:27 28
7 Факел (Липовець, Вінницька область) 20 9 1 10 36:39 28
8 Авангард (Корюківка, Чернігівська область) 20 7 6 7 31:34 27
9 ФК Рубікон-Вишневе (Київ) 20 6 4 10 21:27 22
10 Агродім (Бахмач, Чернігівська область) 19 6 3 10 18:28 21
11 Олімпік (Кропивницький) 20 2 1 17 17:84 7
12 Чайка (Вишгород, Київська область) 19 0 1 18 8:51 1

Найвлучніші

Гравець Команда Голи Пен.
Кузьмін Андрій Вікторія (Миколаївка) 14 (3)
Качур Руслан ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 11
Литовчак Мар’ян ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 11
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 10
Новаківський Віктор Факел (Липовець) 9
Шевченко В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 9 (2)
Твердовський Артур Авангард (Корюківка) 7
Бамба Бурейма Агродім (Бахмач) 7 (1)
Притуляк Олексій *** Факел *** 7 (2)
Яловець Олександр Авангард (Корюківка) 7 (2)
Пікуль Костянтин Альянс (Липова Долина) 7 (5)

Асистенти

Гравець Команда Паси
Марченко Артем Діназ (Вишгород) 7
Бовтрук Вадим Діназ (Вишгород) 6
Борисенко Іван Вікторія (Миколаївка) 6
Колос Олександр ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 6
Зрібняк Владислав Альянс (Липова Долина) 5
Корешков Валентин Діназ (Вишгород) 5
Кушнір Євген Авангард (Бзів) 5
Листопад Тимофій ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 5
Новаківський Віктор Факел (Липовець) 5
Сидоренко Ярослав Альянс (Липова Долина) 5
ГРУПА 3 • 20-Й ТУР

Матч туру

Таврія (Новотроїцьке) – Мотор (Запоріжжя) — 1:0
Гол: Кирик, 52

Таврія: Коваленко, Шешеня, Афендулов, Яковенко, Золотухін, Ковальов (Соболь, 79), Тяпко, Окатий, Логвиненко, Пуляєв (Солтан, 54), Кирик (Шпеко, 90). Запасні: Маник, Піркавець, Гарібян. Головний тренер: Олександр Клишня.

Мотор: Вічний, Павелько, Пєсков, Порубльов (Колмогорцев, 78), Місюра, Шитов (Соболь, 74), Калиничев, Крук (Павлюк Дмитро, 80), Довбиш (Худченко, 82), Рахмуні (Ломака, 69), Мелі (Бурсак, 56). Запасний: Олійник. Головний тренер:Анатолій Чанцев.

16:00, 12.05.2019. 20 тур. Новотроїцьке. Стадіон «Старт» ім.О.І.Пуляєва. 300 глядачів, поле 3, +21С
Суддя: Поліщук Максим (Кривий Ріг)

Попередження: Крук, 35, Місюра, 41, Порубльов, 51, Яковенко, 62, Ковальов, 69, Худченко, 86, Кирик, 87, Логвиненко, 90+2, Калиничев, 90+2
Вилучення: Місюра, 90+3 (повторне попередження)

8-матчева переможна серія, 11-матчева безпрограшна – Мотор з його підбором гравців та загальнокомандним досвідом явно їхав у Херсонську область за очками. Але Таврія зуміла стати тією командою, яка зупинила запоріжців і завдала їм першої поразки з вересня місяця.

А переможний гол трапився на початку другого тайму. Пуляєв у боротьбі з лівим захисником гостей ціною травми заробив штрафний на правому фланзі (кут гоструватий – за пару метрів від бічної лінії карного майданчика). Виконувати взявся Кирило Кирик і підсік настільки незручно для суперників, що м’яч зрикошетив від воротаря в захисника, а тоді й у ворота – 1:0. Шостий гол у сезоні для діджея.

Після нічиєї у Каховці це третя поспіль «суха» перемога Таврії. Новотроїчани не відпустили у відрив ВПК-Агро й продовжили свою серію без поразок до 7 матчів. Востаннє у чемпіонаті вони поступалися ще в жовтні місяці дніпрянам.

Герой матчу – Кирило Кирик (Таврія)

Далеко не вперше в сезоні цей різносторонній форвард із хорошим забивним арсеналом приносить перемогу таврійцям. У матчі з Мотором він відразу кілька разів ухилявся від надмірної опіки ворожих захисників, але забив не з гри, а після стандарту з серією курйозних рикошетів.

ФК Дніпро — СК Каховка — 1:2
Голи: Тяпкін (пен.), 86 — Жиганов, 18, Щербина, 90+2

Дніпро: Зновенко, Сорока (Хижняк, 77), Нечистенко, Кіричук, Кулинич (Заєць, 46), Вергун, Андрушко (Глєбін, 46), Тяпкін, Шинкаренко (Джумига, 63), Будняк (Бандурін, 87), Піддубний (Крилов, 57). Запасний: Макаровський. Головний тренер: Олександр Поклонський.

Каховка: Завгородній, Алантьєв, Стеценко, Бібік, Горбачов, Ратушний, Мостіпан (Феденков, 63), Колосов (Боженко, 70), Гайдаєнко (Дудкевич, 77), Жиганов, Добровольський (Амобі, 60, Щербина, 81). Запасні: Байдюк, Д.Кузнєцов. Головний тренер: Дмитро Кузнєцов.

16:00, 11.05.2019. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена». 700 глядачів, поле 4, +16С
Суддя: Мальований Андрій (Одеса)
Попередження: Заєць, 50, Горбачов, 67, Боженко, 75, Бібік, 85, Алантьєв, 90+2

У першому колі дніпряни мінімально виграли на Херсонщині, і цього разу СК Каховка вдалося досягти реваншу. Хоча починали господарі дуже непогано, а після гострих подач Кулинича, як мінімум, Будняк міг влучати в площину з непоганими шансами на успіх. А от гостям вдалося забити, здається, першим ударом взагалі. Вони «приспали» пильність ФК Дніпро неспішною багатоходовою перепасовкою, аж поки Колосов, знаходячись спиною в карному майданчику, не викинув м’яча на набігаючого Жиганова. Дмитро виконав нестандартно: на замаху розхитав Шинкаренка й гарним обвідним ударом закрутив близько до дальньої дев’ятки – 0:1.

Без Назаренка, Палюха та ще кількох бойових одиниць дніпряни намагалися відігратися досить довго. Моменти були і в Шинкаренка, і в Будняка, і в Тяпкіна, і в Крилова. Так тривало аж до кінцівки матчу, коли простріл Тяпкіна з правого флангу рукою перервав Горбачов. Сам Максим і реалізував пенальті, перегравши воротаря – 1:1. Тяпкін пробив у правий від воротаря кут, а Завгородній метнувся у лівий. 18-річний форвард забив у чемпіонаті вперше з літа.

Але неправильно буде сказати, що СК Каховка тільки відбивалася. Та де там! Інколи дніпрян рятував не лише воротар, а й захисник на лінії воріт. Тож, втративши перевагу, «червоно-білі» понеслися вперед й ураганно рознесли захист «синьо-білих». Чисті виходи один на один програли воротарю Зновенку Жиганов та Боженко, не зміг переграти воротаря й Дудкевич, якого блискучим розрізним пасом на нього виводив Феденков. Але свого голкіпера не підстрахували захисники, тож Леонід Щербина з близької відстані головою переправив м’яча в ворота. 1:2 – прикра, але повчальна поразка дніпрян. На сцену оплесків від команди гравцям боляче було дивитися. ДНІПРО МАЄ ЖИТИ!

Перемога (Дніпро) — Скорук (Томаківка) — 1:1
Голи: Мамич, 64 — Кочура, 39

Перемога: Офорі, Сластунов, Наірі, Мамич, Олійник, Ічуаідзе, Сосна (Лучка, 60), Рябий, Прокопенко, Цебро (Мухтаров, 84), Дібрівний. Запасні: Брижицький, Гапич, Черненко. Головний тренер: Геннадій Жилкін.

Скорук: Шоі, Щербина, Полянський, Швець, Приземлін, Хомутов (Хлопков, 83), Крутенко, Прошенко, Перебора (Барбанов, 63), Шеремет (Курбанов, 75), Кочура (Багнюк, 80). Запасні: Бобровський, Обревко, Герасимов. Головний тренер:Олександр Степанов.

16:30, 11.05.2019. Дніпро. Стадіон «Олімпійські резерви». 150 глядачів, поле 4 (штуч.), +20С
Суддя: Лавриненко Максим (Запоріжжя)
Попередження: Барбанов, 68, Полянський, 72, Олійник, 90+3

Чергове дербі Дніпровщини – причому, команди опинилися одна від одної всього за два очки, тож мали дуже серйозно напружитися, щоб одні – не втратити свої позиції, другі – спробувати обігнати конкурентів. Що цікаво, в воротах гостей вийшов екс-воротар господарів – гамбієць Омар Шоі восени грав якраз за Перемогу.

Окрім численних дальніх ударів, у томаківців можна відзначити удар головою Приземліна після кутового (поруч із воротами), а також досить небезпечний випад Хомутова, який несподівано під час штрафного опинився з м’ячем за стінкою (Офорі спіймав м’яч). У Перемоги Дібровний здорово вривався у карний майданчик з лівого краю, але з гоструватого кута переграти Шоі було важкувато. А коли перший тайм уже підходив до завершення, Щербина прострілив з правого краю на лінію воротарського майданчика, де був Кочура, двоє захисників і воротар. Тільки сам Олександр знає, як йому вдалося ухилитися від одного підкату й від іншого випаду суперників, а потім легенько проштовхнути м’яча в сітку – 0:1. Це дебютний гол колишньої зірки кропивницької Зірки у ААФУ в складі Скорука.

Важко було й воротареві томаківців. Ще до перерви він парирував удар Сосни з меж карного майданчика, після перерви встиг кинутися в ноги Прокопенку, який виривався прямо на нього на всій швидкості. Але він нічого не міг вдіяти, коли Дмитро Мамич підібрав м’яча майже в центрі поля й метрів із 35 пальнув з правої ноги. М’яч пішов по красивій траєкторії та від поперечини опинився в воротах – 1:1. До слова, для 19-річного захисника це також перший гол у ААФУ за свою команду.

Власне, у другому таймі могло статися будь-що. Свої моменти були і в Кочури, і в Дібрівного. Окрім нього, по воротах Скорука із вбивчих позицій не влучили Мухтаров і Лучка. Останню нагоду забити втратив «джокер» гостей Багнюк, який після штрафного головою направив м’яч у поперечину. Ох, і бойовий же вийшов поєдиночок!..

ВПК-Агро (Шевченківка) — Дружба (Кривий Ріг) — 1:0
Гол: Коломоєць (пен.), 39

ВПК-Агро: Бубенцов, Кравчук, Сидоренко, Яременко, Алексанов, Терехов, Ткаченко (Васильєв, 59), Маргарян (Саблін, 75), Шмигельський (Донгаузер, 86), Коломоєць (Красов, 71), Шарко (Соколянський, 55). Запасні: Гришин, Мельников. Головний тренер: Сергій Соловйов.

Дружба: Жигалюк, Грибов, Головко (Романчук, 46), Бабич, Сулимовський, Снитко, Петриченко, Янюк, Зайцев (Марусяк, 87), Зажигін, Матвіїв (Корнійко, 36).Запасні: Бичко, Ковтуненко. Головний тренер: Олександр Мальченко.

17:00, 11.05.2019. Магдалинівка. Стадіон «Колос-Арена». 200 глядачів, поле 5, +16С
Суддя: Бобровицький Богдан (Запоріжжя)
Попередження: Шарко, 15, Бабич, 17, Кравчук, 26, Снитко, 34, Головко, 39, Романчук, 80, Алексанов, 82, Петриченко, 90+2

Лідер може догравати чемпіонат зі спокійною душею – він достроково вийшов у плей-офф, але в контексті боротьби за перше місце ще не все вирішено. Таврія зовсім поруч, і навіть з урахуванням того, що скоро ВПК-Агро отримає три очка в якості технічної перемоги над Колосом, питання лідерства ще лишається відкритим.

Тому обласне протистояння з Дружбою було непростим. І великим полегшенням для господарів був епізод, коли Маргарян, поспішаючи на добивання, заробив пенальті, а найвлучніший гравець команди із Магдалинівщини (Михайло Коломоєць). 1:0 – як велика нагорода для такого тяжкого першого тайму.

Збільшувати перевагу господарів могли Маргарян, Шарко, Ткаченко (який спершу не влучив у ціль з убивчої позиції, а потім струсив хрестовиною), Соколянський, Коломоєць, Яременко, Шмигельський. Ось так ми й перелічили половину команди. Цю мінімальну різницю Дружба могла б навіть відіграти, але без Лопіна та Муковозова цього не вдалося зробити. Оновлена криворізька команда сподобалася непоступливістю, але все ж не змогла відібрати очки у фаворитів сезону. 18 турів без поразок у ВПК-Агро.

Матч Колос – Яруд не відбувся у зв’язку із зняттям асканійської команди, Скоруку присуджено перемогу +:–

Матч Кобра – ФК Кривий Ріг не відбувся у зв’язку із зняттям харківської команди, Дружбі присуджено перемогу +:–

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 ВПК-Агро (Шевченківка, Дніпропетровська область) 19 14 4 1 54:10 46
2 Таврія (Новотроїцьке, Херсонська область) 20 14 4 2 38:12 46
3 Мотор (Запоріжжя) 20 12 5 3 44:19 41
4 ↑1 СК Каховка (Херсонська область) 20 8 7 5 29:18 31
5 ↓1 Скорук (Томаківка, Дніпропетровська область) 20 8 7 5 19:17 31
6 Перемога (Дніпро) 20 7 8 5 28:21 29
7 ↑2 ФК Кривий Ріг (Дніпропетровська область) 20 5 8 7 27:27 23
8 ↓1 Дружба (Кривий Ріг, Дніпропетровська область) 20 6 4 10 22:31 22
9 ↓1 ФК Дніпро 20 8 3 9 30:26 21*
10 Яруд (Маріуполь, Донецька область) 20 4 6 10 16:20 18
11 Колос (Асканія-Нова, Херсонська область) 19 4 2 13 18:32 14
12 Кобра (Харків) 20 0 0 20 8:100 0

* – згідно рішення Дисциплінарного комітету ФІФА від 1.09.2017 р. та 24.11.2017 р. ФК Дніпро позбавлено 6-х турнірних очок. 

Команда Колос (Асканія-Нова) знялася вже після початку другого кола, тож її результати лишаються, а суперникам буде надалі зараховано перемоги +:–

Найвлучніші

Гравець Команда Голи Пен.
Коломоєць Михайло ВПК-Агро (Шевченківка) 19 (7)
Молодожон Микита Мотор (Запоріжжя) 10
Пуляєв Сергій Таврія (Новотроїцьке) 9
Дібрівний Микола Перемога (Дніпро) 8
Лопін Юрій Дружба (Кривий Ріг) 8
Кирик Кирило Таврія (Новотроїцьке) 6
Крилов Данило ФК Дніпро 6
Лівінський Роман ФК Кривий Ріг 6
Ярчук Дмитро МФК Первомайськ 6 (3)
Будняк Іван ФК Дніпро 5
Довбиш Віктор Мотор (Запоріжжя) 5
Золотухін Віктор Таврія (Новотроїцьке) 5
Комягін Юрій Таврія (Новотроїцьке) 5
Ломака Сергій Мотор (Запоріжжя) 5
Славінський Володимир МФК Первомайськ 5
Тяпко Богдан Таврія (Новотроїцьке) 5
Шарко Антон ВПК-Агро (Шевченківка) 5
Остапенко Борис СК Каховка 5 (1)
Назаренко Сергій ФК Дніпро 5 (2)

Асистенти

Гравець Команда Паси
Маргарян Арамаіс ВПК-Агро (Шевченківка) 9
Довбиш Віктор Мотор (Запоріжжя) 8
Крук Олександр Мотор (Запоріжжя) 8
Прокурор Ігоp Скорук (Томаківка) 6
Алексанов Сергій ВПК-Агро (Шевченківка) 5
Дудкевич Станіслав СК Каховка 5
Комягін Юрій Таврія (Новотроїцьке) 5
Горбачов Віталій СК Каховка 4
Золотухін Віктор Таврія (Новотроїцьке) 4
Калінін В’ячеслав Яруд (Маріуполь) 4
Ковальов Михайло Таврія (Новотроїцьке) 4
Красов Олексій ВПК-Агро (Шевченківка) 4
Петриченко Віталій Дружба (Кривий Ріг) 4
Стретович Тарас ФК Кривий Ріг 4
Федорченко Сергій МФК Первомайськ 4
ПОКАЗНИКИ ПО ААФУ ЗАГАЛОМ
Команди І В Н П Мз Мп Різ. О
1 ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 20 16 3 1 51 12 +39 51
2 Вікторія (Миколаївка) 20 15 4 1 51 11 +40 49
3 ВПК-Агро (Шевченківка) 19 14 4 1 54 10 +44 46
4 Таврія (Новотроїцьке) 20 14 4 2 38 12 +26 46
5 Мотор (Запоріжжя) 20 12 5 3 44 19 +25 41
6 Альянс (Липова Долина) 20 12 4 4 47 19 +28 40
7 ФК Малинськ 17 11 5 1 39 12 +27 38
8 Покуття (Коломия) 17 12 1 4 44 11 +33 37
9 МФК Первомайськ 18 10 1 7 36 24 +12 31
10 Діназ (Вишгород) 19 9 4 6 42 33 +9 31
11 ОДЕК (Оржів) 15 8 6 1 34 10 +24 30
12 Карпати (Галич) 17 8 6 3 24 11 +13 30
13 Авангард (Бзів) 19 9 2 8 34 25 +9 29
14 Агрон (Великогаївська ОТГ) 16 8 5 3 25 15 +10 29
15 СК Каховка 20 7 8 5 29 18 +11 29
16 Перемога (Дніпро) 20 7 8 5 28 21 +7 29
17 Скорук (Томаківка) 20 7 8 5 19 17 +2 29
18 Факел (Липовець) 20 9 1 10 36 39 -3 28
19 ФК Дніпро 20 8 3 9 30 26 +4 24*
20 Авангард (Корюківка) 20 6 6 8 28 36 -8 24
21 ФК Кривий Ріг 20 5 8 7 27 27 0 23
22 ФК Рубікон-Вишневе (Київ) 20 6 4 10 21 27 -6 22
23 Дружба (Кривий Ріг) 20 6 4 10 22 31 -9 22
24 Агродім (Бахмач) 19 6 3 10 18 28 -10 21
25 ФК Ужгород 15 6 2 7 23 27 -4 20
26 Яруд (Маріуполь) 20 4 6 10 16 20 -4 18
27 Рочин (Соснівка) 16 5 2 9 19 12 +7 17
28 Кристал (Чортків) 16 5 1 10 15 26 -11 16
29 Колос (Асканія-Нова) 19 4 3 12 18 32 -14 15
30 Олімпік (Кропивницький) 20 2 1 17 17 84 -67 7
31 ФК Тернопіль-ДЮСШ 16 1 1 14 11 51 -40 4
32 СК Хмельницький 15 1 1 13 5 64 -59 4
33 Чайка (Вишгород) 19 0 1 18 8 51 -43 1
34 Кобра (Харків) 20 0 1 19 8 100 -92 1
35 Кобра (Острог) 0 0 0 0 0 0 0 0

 Трійка найкращих бомбардирів:

Гравець Команда Голи Пен.
1 Коломоєць Михайло ВПК-Агро (Шевченківка) 19 (7)
2 Кузьмін Андрій Вікторія (Миколаївка) 14 (3)
3 Корольчук Артем ФК Малинськ 13

Трійка найкращих асистентів:

Гравець Команда Паси
1 Маргарян Арамаіс ВПК-Агро (Шевченківка) 9
2 Ніколайчук Олександр ОДЕК (Оржів) 9
3-4 Довбиш Віктор Мотор (Запоріжжя) 8
Крук Олександр Мотор (Запоріжжя) 8

Трійка найефективніших гол+пас:

Гравець Команда Гол+Пас Голи Паси
1 Коломоєць Михайло ВПК-Агро (Шевченківка) 20 19 1
2 Кузьмін Андрій Вікторія (Миколаївка) 17 14 3
3 Корольчук Артем ФК Малинськ 15 13 2

Всі підрахунки проведені Артуром Валерком.