Гра котилася до сенсації: огляд туру від Sportarena

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

4,14 голів у середньому за матч – таким був стартовий тур Чемпіонату ААФУ 2019/20 в огляді Sportarena.

 

ГРУПА 1 • 1-Й ТУР

Світанок-Агросвіт (Шляхова) — ОДЕК (Оржів) — 0:2
Голи: Семенчук, 69, Газицький, 85

Світанок-Агросвіт: Карабін, Чернега (Гаді, 61), Заводян©, Малка, Борячук, Кучеренко (Васалатій, 54), Єрмак, Чельцов (Міранда, 87), В.В.Рудий, Загалевич, Сомов (Бачур, 59). Запасні: Костюк, Донхо, Кречик. Головний тренер: Дмитро Єстафієв.

ОДЕК: Омелянюк, Наумець, Кадепський, Мучак, Красномовець, Кошка, Ніколайчук (Гриб, 90+2), Семенчук (Варварук, 90+2), Богданов (Газицький, 76), Сабатюк (Фесенко, 46), Трофімчук© (Чикалюк-Козакевич, 88). Запасні: Бицюк, Бондар. Головний тренер: Володимир Поліщук.

17:00, 03.08.2019. Шляхова. Стадіон «Шляхова-Арена». 400 глядачів, поле 4, +20С
Суддя: Гординський Артем (Київ)
Попередження: Чельцов, 42, Кошка, 44, Малка, 47, Чернега, 48, Красномовець, 63, Васалатій, 64, Борячук, 83, Ніколайчук, 90+1

Один із найкращих клубів Вінничини в суттєво посиленому складі чекав у гості завсідника змагань ААФУ. Проти ОДЕКа господарі виставили ексбзовця Сомова, брата форварда Шахтаря Борячука-молодшого, колишнього хавбека Арсеналу-Київ Васалатія та навіть охтирця Єрмака, який багато років виступав у провідних клубах Молдови. Гості ж, хоча й втратили одного з провідних гравців – півзахисника Капустинського – прибули в боєздатному, зіграному складі й досягли успіху, переломивши хід гри в другому таймі.

Ворота оржівців атакували Сомов, Чельцов та інші гравці команди господарів, натомість, забивав ОДЕК. Спершу поперечним пасом Фесенка скористався новачок Владислав Семенчук, сильним ударом з правого краю – 0:1. А наприкінці матчу, попри спроби Світанку відігратися, команда з Рівненщини забила вдруге. Голкіпер Карабін відбив сильний удар Наумця, але Віктор Газицький встиг на добивання й головою закинув м’яча в сітку – 0:2.

Вотранс (Луцьк) — Агрон (Великогаївська ОТГ) — 2:3
Голи: Полетій, 60, Шаула, 89 – Процик, 34, Червонецький, 86 (пен.), Кривобедрий, 87

Вотранс: Глушко, Чопанюк, Химчук, Котюн, Кривицький, Малиш, Обертас (Шишка, 46), Рибковський© (Полетій, 46), Кошелинський (Шаула, 58), Щербик (Волошин, 79), Сквира (Вознюк, 52). Запасні: Перлов, Шандрук. Головний тренер: Роман Максимюк.

Агрон: Рогаль, Коник, Лівіцький, Пастернак©, Ковалик, Кривобедрий, Вонс (Семенець, 74), Білик, Червонецький (Гаврилюк, 87), Луцик (Гурін, 80), Процик.Запасні: Мазур, Павлусь, Скобляк, Ковалевський. Головний тренер: Роман Курдупель.

18:00, 03.08.2019. Підгайці. Стадіон «Вотранс-Арена». 500 глядачів, поле 3, +22С
Суддя: Грисьо Богдан (Львів)
Попередження: Рибковський, 22, Малиш, 39, Глушко, 85, Полетій, 90, Пастернак, 90

Вотранс, який, як і Світанок-Агросвіт, минулого сезону пробував сили в Кубку України серед аматорів, тепер стартував і в чемпіонаті. Суперник – міцний Агрон, який практично не змінився за час літа й у зіграному складі дав бій і відвоював три очка у команди із Волині. Саме гості повели в рахунку в першому таймі, коли в ході багатоходівки Луцик прорвався через лівий фланг і відпасував правіше, на Процика, тож Назар міг забивати з близької відстані – 0:1. Гол, відзначимо, на межі офсайду. Ще до перерви воротареві господарів довелося тягнути розкішний штрафний від Вонса.

А після перерви, після всіх пригод, Вотранс відігрався. Після навісу Кривицького з лівого краю Щербик продовжив на Полетія, і Владислав розстріляв ворота з правої ноги – 1:1. Нічийний рахунок протримався до кінцівки, і саме там Агрон переломив хід гри. Спершу в контратаку втекли Червонецький і Процик, останнього після входу в карний майданчик ціною жовтої картки й пенальті збив голкіпер. Тарас Червонецький з 11-метрової відмітки пробив точно в кут, сильно й без шансів – 1:2. А буквально за хвилину опорник Кривобедрий, розігравшись із усе тим же Проциком, вирвався віч-на-віч з воротарем і проштовхнув м’яча повз нього – 1:3.

Все, що встигли новачки Ліги ААФУ, це знову скоротити відставання до мінімуму. На добивання встиг Юрій Шаула й забив із гострого кута – 2:3.

Огляд тут.

ФК Ковель-Волинь — ФК Малинськ — 2:4
Голи: Кашуба, 11, 61 – Онищук, 6, 18, Савицький, 43, Гергелюк, 45

Ковель: Харченко, Зінь, Шафранюк, Ю.Заліпа, Жмуйда (Дрегель, 68), Кашуба (А.Заліпа, 85), Романюк (Дручик, 46), Романчук©, Ліщук, Кузьмич (Залібський, 60), Мороз (Данилюк, 46). Запасні: Дувакін, Ткачук. Головний тренер: Роман Лис.

Малинськ: Грицаль, Дацюк, Гергелюк, Воробей, Гордійчук, Проневич©, Портянко (Луцюк, 67), Савицький (Ничипоренко, 89), Капустинський (Штандер, 46), Онищук (Яструб, 72), Брикса (Гайдучик, 57). Запасні: Ольшевський, Кір’ях. Головний тренер: Олег Шандрук.

18:00, 03.08.2019. Ковель. Стадіон «Центральний». 1000 глядачів, поле 4, +24С
Суддя: Мандзюк Іван (Тернопільська обл.)

Попередження: Романчук, 16, Мороз, 31, Гордійчук, 53, Дацюк, 54, Данилюк, 57, Кашуба, 59, Проневич, 62
Вилучення: Дацюк, 67 (повторне попередження)

Дуже непростий матч для старту випав ковельській команді – учасник плейофф минулого сезону, потужний ФК Малинськ. Уже в дебюті гості повели в рахунку, коли на подачу новачка Гордійчука з кутового пішов аж у воротарський майданчик Анатолій Онищук і ударом головою відправив м’яча в ворота – 0:1. Господарі відігралися вже через п’ять хвилин, і зробив це недавній одноклубник малинчан. Після ауту від Шафранюка Віталій Кашуба самотужки розметав трьох суперників із лівої ноги, з гострого кута, надіслав м’яча під поперечину – 1:1.

Але Малинськ не знітився, ще до перерви не просто повернув собі перевагу, а й забезпечив комфортний результат. Спершу, після скидки Савицького, Онищук отримав м’яча біля лінії карного майданчика і сильним низовим ударом влучив у ближній кут – 1:2. Дубль в активі Анатолія. А під кінець першого тайму гості за три хвилини фактично забезпечили собі перемогу. Спершу Савицький видряпав м’яча для Брикси, і Віталій з правого краю карного розстріляв ворота – 1:3, а потім після кутового від Дацюка Олександр Гергелюк підсік м’яча головою – 1:4.

У другому таймі гості грали по рахунку й могли його закріпляти, а господарям вдалося забити ще раз. Розігравшись із Данилюком, малинчанам ще раз забив Віталій Кашуба. Знову швидка багатоходівка із сильним ударом під поперечину – 2:4. Кінцівку матчу гості догравали в меншості після вилучення Дацюка, який цього разу закривав місце правого захисника. Але це не похитнуло їхню перевагу. Перемога в дебюті Олега Шандрука на посту нового головного тренера ФК Малинськ.

Матч туру

Нива (Теребовля) — Покуття (Коломия) — 3:1
Голи: Олексієнко, 18, 75, Хандій, 48 (а/г) – Свиридов, 10

Нива: Плетеницький©, В.Кузів, Чучман, Шаповал, Сороцький, Олексієнко (Макогон, 83), Слоневський (Кренько, 68), Р.Кузів (Субота, 90+2), Г.Баранець (Бегашов, 86), Гром’як, Рябець (Б.Баранець, 46). Запасні: Ольховий, О.Никеруй. Головний тренер: Назар Козак.

Покуття: Гоменюк, Свиридов© (Блащук, 60), Москалик, Громоляк, Сікач, Локатир, Хандій, Курташ (Головачук, 71), Уграк, Кушецький, Карапка (Савчук, 88). Запасні: Мегдиник, Топчевський, Петранюк, Лазорик. Головний тренер: Сергій Турянський.

17:00, 04.08.2019. Теребовля. Стадіон «Колос». 700 глядачів, поле 3, +19С
Суддя: Шевчук Андрій (Волинська обл.)
Попередження: Москалик, 27, Хандій, 43, Рябець, 45+1, Р.Кузів, 73, Бегашов, 90+3

Теребовлянська Нива з братами Баранцями, братами Кузівими та низкою інших недавніх професіоналів приймала досить потужне Покуття (учасника плейофф минулого сезону). Гості повели в рахунку вже в дебюті, коли після кутового Карапка скинув м’яча на дальню штангу, а Микола Свиридов у поклоні забив головою – 0:1.

Проте новачки, що не дивно за їхнього кадрового підбору, виявилися непростим суперником. Той же Свиридов сфолив на Слоневському метрів за 25 від воріт, а ще один колишній півзахисник тернопільської Ниви – Ігор Олексієнко – обвідним ударом з правої упакував м’яча в куточок зі штрафного – 1:1.

У другому таймі Нива довела свою перевагу до не мінімальної. Кутовий від Слоневського невдовзі після поновлення гри адресувався на одноклубника Шаповала, але в верховій боротьбі з ним Денис Хандій зрізав у свої власні ворота – 2:1. А крапку в матчі поставив своїм дублем усе той же Ігор Олексієнко. Цього разу теребовляни розіграли розлогу багатохвильову атаку, і Гром’як від лінії воріт в падінні відкинув м’яча під удар півзахиснику. З правої Олексієнко влучив майже в самісіньку дев’ятку – 3:1. Теребовля повернулася з яскравої вольової перемоги.

Герой матчу – Ігор Олексієнко (Нива Теребовля)

Це його два голи, виконані в різній стилістиці розкішними дальніми ударами, стали вирішальними у центральному матчі туру в першій групі.

ГРУПА 2 • 1-Й ТУР

Авангард (Корюківка) — Атлет (Київ) — 0:2
Голи: Яковенко, 63, Твердохліб, 81

Авангард: Рощинський, Химанич, Авраменко (Даценко, 65), Поляниця©, Порохня, Чуланов (Яловець, 62), Ментей, Вересоцький, Кирин (Алаєв, 68), Сердюк, Твердовський. Запасні: Стельмашенко, Падун, Грищенко, Ширай. Головний тренер: Валерій Чорний.

Атлет: Кочергін, Колесник (Орел, 58), Яковенко©, Козачок (Гаращенко, 79), Руснак, Шлапацький (Твердохліб, 62), Кучинський (Мовчан, 69), Яценко, Федоров, Хоменко, Євдокимчик (Швець, 85). Запасні: С.Русан, Кушнірук. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

Попередження: Козачок, 35, Кучинський, 38, Вересоцький, 44, Твердовський, 47, Яценко, 67, Орел, 74, Сердюк, 78, Поляниця, 88, Ментей, 89
Вилучення: Вересоцький, 57 (повторне попередження)
16:00, 03.08.2019. Корюківка. Стадіон КФТП «Паперовик». 100 глядачів, поле 4, +27С

Непростим виявилося це протистояння. І переможця виявило тільки після перерви. Посприяло цьому вилучення у господарів – коли наклалося два поспіль фоли, і за другий (Вересоцький на чужій половині притримав Євдокимчика) порушник отримав другу жовту. А вже за шість хвилин Атлет, новачок ліги, який минулого сезону пройшов «бойове хрещення» в Кубку ААФУ, реалізував більшість. Після простенького прострілу з правого флангу від дебютанта Твердохліба Владислав Яковенко розстріляв ворота з близької відстані – 0:1. А наприкінці матчу екснападник вишгородської Чайки відзначився ще й голом. Гаращенко почав контратаку зі своєї половини поля, Євдокимчик дав Твердохлібу на хід, а Єгор уник шаленого підкату захисника, оббіг воротаря й забивав у майже порожні ворота – 0:2. Успішний дебют київського клубу.

ФК Біла Церква — Олімпік (Кропивницький) — 1:3
Голи: Шегда, 45 (пен.) – Куассі Н’чо, 28 (пен.), Себего, 90, Оуедраого, 90+1

Біла Церква: Скворцов, Р.Морозюк, Минзар, Хабло, Скорба, Костенко, Шегда© (Петровець, 72), Еванг, Винар, Діякончук (Довгий, 89), Лешенок. Запасні: Стадничук, Кичка, Стрелько. Головний тренер: Вадим Мандрієвський.

Олімпік: Заховавко, Бо Коффі Ів, Доссо, Гьо Абдул Жуніор, Чорний (Ткач, 86), Терпілов© (Конан Седрік, 55), Коаку, Йоро (Оуедраого, 76), Себего, Куассі Н’чо (Конан Куассі, 61), Афувапе (Ніколенко, 76). Без запасних. Головний тренер:Юрій Кевлич.

17:00, 03.08.2019. Біла Церква. Стадіон «Зміна». 300 глядачів, поле 4, +23С
Суддя: Децюк Павло (Чернігів)
Попередження: Гьо Абдул Жуніор, 25, Винар, 56, Хабло, 70

Дебют нового клубу найбільшого міста Київської області випав на матч проти Олімпіка – кропивницької команди, у складі якої задіяна низка африканських легіонерів. Попри старання господарів розпочати виступ із сприятливого результату, повели в рахунку саме гості. Новачок Афувале прорвався у карний майданчик, де м’яч від нього відскочив у руку захиснику Минзару. Пенальті реалізував Стів Куассі Н’чо. Пробив у правий від воротаря кут, і хоча Скворцов гадав, дістати точно надісланий м’яч не зумів – 0:1.

Надію господарям повернув також пенальті. Причому заробив його африканець Еванг, який на повній швидкості летів з правого краю, коли його збив Абдул Жуніор Гьо. Досвідчений Василь Шегда, відомий за виступами в білоцерківському Арсеналі, розвів м’яч і воротар по різних кутах – 1:1. У драматичному протистоянні кожна з команд могла виривати перемогу, але ефективніше кінцівку використав саме Олімпік. Спершу Жоель Себего відібрав м’яча у захисника Морозюка, вийшов на воротаря й вивів кропивничан вперед (це 1:2), а буквально за хвилину Муміні Оуедраого, який вийшов на заміну, добив м’яча в ворота після того, як Скворцов відбив удар Конана Куассі (це 1:3).

Матч туру

Вікторія (Миколаївка) — ФК Тростянець-2 — 4:2
Голи: Єременко, 6, 23, Кузьмін, 44, Акімов, 62 – Москаленко, 3, Чередниченко, 60 (а/г)

Вікторія: Зінченко, Михайлюк, Чередниченко, Цапій, Ретушняк (Лойко, 46), Касьянов (Гранкін, 69), Нелін©, Борисенко (Черніков, 71), Кузьмін (Шимко, 85), Єременко, Акімов (Рябцев, 75). Запасні: Зарубін, Романенко. Головний тренер:Олег Шандрук.

Тростянець: Синицин, Дяковський© (Хомич, 80), Жила, Троценко, Курило, Кубай, Стецюк (Сліпухін, 60), Мигаль (Кончаков, 46), Пимоненко, Москаленко (Чухненко, 57), Тиєчко (Михтуненко, 57). Запасні: Цьома, Білоненко. Головний тренер: Сергій Коритник.

17:00, 03.08.2019. Миколаївка. Стадіон «Вікторія». 400 глядачів, поле 5, +22С
Суддя: Гринь Кирило (Київська обл.)
Попередження: Борисенко, 67, Жила, 90+3

ФК Тростянець (під егідою резервної команди) дебютував у чемпіонаті України серед аматорів у матчі проти рейтингового лідера – фіналіста Ліги ААФУ 2019 року та чемпіона 2018-го. Попри це, гості почали активно й повели в рахунку, ледве диктор дочитував склади. Після кутового від Мигаля Тиєчко ухитрився в якомусь кульбіті скинути на Москаленка, тож Антон забив із близької відстані – 0:1. Історичний гол для клубу.

Але у Вікторії знайшовся новий герой – дебютант із ФК Малинськ, на секундочку – чемпіон Європи 2009 року серед юнаків. Це – Дмитро Єременко. Після штрафного Михайлюк підібрав м’яча й прострілив із лівого краю, тож хавбек зміг з набігу і близької відстані розстріляти ворота – 1:1 вже за три хвилини. А трохи пізніше Дмитро з глибини побіг уже на подачу Борисенка з правого краю, так само в дотик вивівши миколаївців вперед – 2:1. Після його дубля ще до перерви рахунок закріпив Кузьмін. Андрій забив головою після флангової подачі Акімова – 3:1.

У другому таймі відновив інтригу автогол. Це Ігор Чередниченко головою зрізав у свої ворота після довгої подачі Троценка з центру поля – 3:2. Але вже за дві хвилини було встановлено підсумковий рахунок. Ще одна багатоходівка, Борисенко навісив із лівого краю, а В’ячеслав Акімов на дальній стійці переправив м’яча в ворота головою – 4:2.

Герой матчу – Дмитро Єременко (Вікторія)

Дебютував у новій команді зі швидкого дубля в матчі проти непоганих суперників.

Рубікон-Вишневе (Київ) — Агродім (Бахмач) — 2:1
Голи: Шишкін, 49, Бачинський, 66 – Сокол, 11

Рубікон: Левченко, Котовий, Швець, Краснопольський, Арутюнян, Шишкін, Марченко (Породько, 46), Бачинський, Іващик (Ніколаєць, 73), Паламарчук, Макс.Тищенко© (Гезлер, 89). Запасні: Карнаушенко, Гусін, Шутенко, Ведута. Головний тренер: Віктор Курята.

Агродім: Мусієнко (Боженко, 82), Двалі, Кордюк, Кіцута, Сірий, Журба©, Ільченко (Ігнатьєв, 82), Сокол, Пронак (Єсаулов, 68), Бамба (Кемфор, 61), Кохановський.Запасні: Пішта, Волошин, Колочко. Головний тренер: Микола Тищенко.

17:00, 03.08.2019. Вишневе. Стадіон «Центральний». 300 глядачів, поле 4, +22С
Суддя: Цибулько Євген (Черкаська обл.)

Попередження: Швець, 25, Двалі, 34, Породько, 53, Кохановський, 53, Сірий, 61, Іващик, 63, Журба, 70, Кемфор, 87
Вилучення: Швець, 51 (повторне попередження), Котовий, 81 (серйозне ігрове порушення)

Як і минулого року, ця пара відкривала сезон матчем між собою. Обидві команди підійшли до гри добряче оновленими, тому де в чому, навіть при постійних іграх одне проти одного, суперники відкривалися наново. У гостей дебютувало троє новачків при кількох, хто повернувся. І от якраз один із новачків – представник легендарного академкласу Яковенка Кіцута – сильним ударом зі штрафного застав зненацька воротаря. Той відбив м’яча, але якраз туди, куди набігав на добивання Владислав Сокол – 0:1.

Рубікон відігрався вже на початку другого тайму і голом на добиванні після штрафного на ті ж самі «бессарабські» ворота. Все було майже так само: сейв воротаря, набігання і Сергій Шишкін побіг святкувати – 1:1. А перемогу господарям приніс Бачинський. На дальній штанзі він підстеріг м’який навіс Тищенка і головою в падінні змусив виймати голкіпера – 2:1.

Дніпро (Черкаси) — МФК Первомайськ — 2:5
Голи: Гарнага, 25, Масоха, 72 – Ярчук, 33 (пен.), Славінський, 45, Гранковський, 50, 69, Д.Флакей, 80

Дніпро: Скринський, Ляхович, Дашко, Сухецький (Молоков, 46), Синіцин©, Пуш (Пантелей, 82), Норенко, Кулик (Загоруйко, 67), Масоха, Винниченко (Дзюба, 58), Гарнага (Антоненко, 71). Запасні: Заіменко, Баккі. Головний тренер: Євген Тарасенко.

Первомайськ: Чоларія, Ротко, Багнюк, Рябченко, Крамаренко (Д.Флакей, 71), Федорченко©, Ярчук, Севодняєв, Зайко (Шпортко, 30), Гранковський (Чоловський, 83), Славінський. Запасні: Вернидуб, Гончаров, Алієв. Головний тренер: Микола Флакей.

17:00, 04.08.2019. Черкаси. Стадіон «Центральний міський». 750 глядачів, поле 4, +22С
Суддя: Дзюбас Єгор (Кривий Ріг)

Попередження: Пуш, 7, Дашко, 32, Гарнага, 40, Рябченко, 40, Масоха, 56, Ярчук, 62, Синіцин, 85, Севодняєв, 85, Шпортко, 86
Вилучення: Ляхович, 90 (серйозне ігрове порушення)

Черкаська міська команда була загадкою для суперників, адже зібрала місцевих вихованців – і переважно молодь, яка ще тільки робить перші кроки на всеукраїнському рівні. Саме вона відкрила рахунок у матчі, хоча гості сигналізували про офсайд. Винниченко розрізним пасом знайшов на правому краю Кулика, чий простріл у дотик замкнув зблизька Владислав Гарнага – 1:0. Однак ще до перерви МФК Первомайськ перевернув гру. Спочатку удар Гранковського прийшовся на руку Дашка, який знаходився у карному майданчику. Ексхавбек португальського Ешторіла Дмитро Ярчук з пенальті підняв м’яча під поперечину без шансів для воротаря – 1:1. А перед самою перервою пішов кутовий на ближню штангу, Федорченко скинув на Славінського, а Володимир ледве не розірвав сітку ударом із близької відстані – 1:2.

У другому таймі гості не лише не втратили, а й наростили свою перевагу. Хоча був момент, коли Пуш вискакував на воротаря, і реалізуй він вихід один на один, зрівняй рахунок – хтозна, як би все склалося. Натомість, у відповідь пішла атака «віялом», Славінський закинув на хід Гранковському, і Сергій, опинившись перед воротарем, легко пробив повз нього – 1:3. А пізніше Володимир Славінський після подачі кутового несподівано для всіх опинився перед воротарем і з другої спроби відправив м’яча в ворота – 1:4.

Можливо, перевага в три голи дещо розхолодила гостей, адже через три хвилини через правий фланг їхньої оборони пішла стрімка атака. Простріл Пуша з набігу замкнув Артем Масоха – 2:4., Але останнє слово гості з Миколаївщини залишили за собою. Знову кутовий від Ярчука, м’яч відскочив до Флакея, і Дмитро від душі розстріляв ворота – 2:5. Яскрава результативна гра – до речі, зі сторони молодих дніпрян також. Підопічні Тарасенка заслуговують на увагу.

ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) — ФК Чернігів — 1:1
Голи: Грицай, 90+3 – Кривобороденко, 67

Лебедин: Козаченко, Парфьонов, Кондратюк, Листопад, Калинич©, Шестипалов (Коломієць, 46), Ткаченко, Поплавка (Качур, 46), Дєдов (Вакуленко, 80), Колос, Грицай. Запасні: Дейнеко, Балацький, Литовчак, Тубольцев. Головний тренер:Василь Гречаний.

Чернігів: Радич, Борщ©, Конопко, Зенченко, Мчедлішвілі, Мироненко, Макаренко, Кривобороденко, Садовий, Романченко, Кравченко (Гордієнко, 90+2). Запасні: Головань, Чаус, Новрузов, Новобранець, Толкачов, Силко. Головний тренер:Вадим Постовий.

17:00, 04.08.2019. Лебедин. Стадіон «ЛНЗ-Арена». 500 глядачів, поле 5, +21С
Суддя: Горбенко Євген (Київська обл.)
Попередження: Колос, 36, Конопко, 62, Мироненко, 83

ФК Чернігів уже грав у чемпіонаті торік, запам’ятався колективом злагодженим, але без претензій на лідируючі позиції. І ось у матчі проти ЛНЗ-Лебедин гості піднесли неабиякий сюрприз одному з найпотужніших клубів Черкащини й аматорської ліги. Хоча починалося все здорово, моменти були і той же Колос, переклавши м’яча з правої ноги на ліву, з убивчої позиції дивом не влучив у ближній кут.

Але поступово гості вирівнялися й виявилося, що на контратаках вони грають дуже здорово. Із дальньої та середньої позиції пробивали Макаренко, Мироненко, Романченко, Кривобороденко, Кравченко. Тому їхній гол у другому таймі навіть не став несподіваним. Макаренко, промчавши через правий край, розважливо спинився й дав упоперек поля на Кривобороденка, а Кирило абсолютно зряче метрів із 25-ти влучив у дальній кут – 0:1. Голкіпер, який до того кілька разів виручав, цього разу нічого не міг вдіяти.

Гра котилася до сенсації – Качур, Литовчак, Коломієць втрачали свої нагоди, аж поки в самій кінцівці Віталій Грицай, ексгравець чернігівської Десни, прямим ударом зі штрафного метрів із двадцяти, не зрівняв рахунок. 1:1 – і все-одно це сенсація, не лише рахунок, а й солідна гра ФК Чернігів проти одного з фаворитів чемпіонату.

ГРУПА 3 • 1-Й ТУР

Матч туру

Таврія (Новотроїцьке) — Мотор (Запоріжжя) — 0:2
Голи: Ломака, 70, Крук, 75

Таврія: Коваленко, Золотухін, Яковенко©, Афендулов, Чмеленко, Ковальов, Окатий, Жавко, Логвиненко (Феденков, 72), Соколан, Пуляєв (Кирик, 72).Запасні: Завгородній, Гарібян, Узунов, В.Соболь, Комягін. Головний тренер:Олександр Клишня.

Мотор: Вічний, Місюра, Порубльов, Пєсков©, Худченко, Калиничев, Шитов, Крук, Ломака, Довбиш (Павлюк, 77), Мелі (Мацюта, 82). Запасні: Олійник, Кардаш, Колмогорцев, І.Соболь, Плахтир. Головний тренер: Анатолій Чанцев.

18:00, 03.08.2019. Новотроїцьке. Стадіон «Старт» ім.О.І.Пуляєва. 300 глядачів, поле 3, +26С
Суддя: Очкуренко Артем (Нікополь)

Попередження: Крук, 26, Логвиненко, 46, Ковальов, 54, Шитов, 61, Худченко, 66, Афендулов, 76
Вилучення: Худченко, 80 (повторне попередження)

Протистояння двох досвідчених команд було центральним у турі – такий авторитет Таврія та Мотор заслужили ще минулим сезоном. Утім, у складному матчі новотроїчани не зуміли порадувати своїх вболівальників. Без Дудченка Кирик і Пуляєв не змогли забити. А після перерви Мотор досягнув прийнятного результату. Допомогло те, що Таврія дуже старалася відкрити рахунок, а тому розкривалася під контратаки. Одну з них розпочав Крук і тонким пасом провів Ломаку через абсолютно вільний правий фланг оборони суперників, так що Сергій міг обвідним рахунком спокійно забивати в дальній кут, а захисники ще тільки добігали назад – 0:1. А за п’ять хвилин ще одна багатоходівка з розрізними передачами допомогла запоріжцям закріпити перевагу. Тепер Мелі дав пас на правий фланг атаки, звідки Олександр Крук, схоже, прострілював, але м’яч від воротаря пішов у ворота – 0:2. Навіть коли в кінцівці за неспортивну поведінку другу жовту отримав захисник Худченко, це не похитнуло Мотор.

Герой матчу – Олександр Крук (Мотор)

Забив сам, допоміг забити товаришу.

Яруд (Маріуполь) – СК Каховка – 4:2
Голи: Безлепкін, 8, Цолан, 54, Кілікевич, 68, Доберчук, 85 – Гайдаєнко, 25, Остапенко, 82

Яруд: Хоменко, Денисов, Бояринцев©, Бібік, Салатін (А.Савін, 72), Зубков, Шишман, Безлепкін (Кілікевич, 66), Цолан (Чернов, 89), В.Савчук (Бойко, 82), Сандрак-Вінницький (Доберчук, 75). Запасні: Гончаренко, Галузинський. Головний тренер: Дмитро Єсін.

Каховка: Байдюк, Мамич (Попадич, 76), Стеценко, Щербина©, Ратушний, Горбачов, Боженко, Кривенко (Довбиш, 66), Остапенко, Жиганов, Гайдаєнко.Запасні: Огаї, Д.Кузнєцов. Головний тренер: Дмитро Кузнєцов.

16:00, 04.08.2019. Маріуполь. Стадіон «Азовець». 100 глядачів, поле 4, +22С
Суддя: Ухов Анатолій (Кривий Ріг)
Попередження: Боженко, 44, Мамич, 46, Горбачов, 52

Обидві команди – вже старожили ліги, тож матч між ними обіцяв бути напруженим і без «розвідок». Так і вийшло. Яруд повів у рахунку вже в дебюті, коли Цолан встиг проштовхнути м’яч на хід Безлепкіну, а Володимир, ввійшовши у карний майданчик, з лівої влучив у дальній кут – 1:0. Каховська команда відігралася ще в першому таймі. Простріл Кривенка з правого краю замкнув у дотик з близької відстані Сергій Гайдаєнко – 1:1.

Другий тайм спершу краще давався господарям, хоча гості могли вийти вперед, коли той же Кривенко розкішно закидав здалеку за комірець воротареві (Хоменко виручив). У відповідь В.Савчук подав з лівого флангу й Володимир Цолан замкнув на дальній стійці – 2:1. А коли вщух дощ, дебютант Сандрак-Вінницький дотепним пасом направо вивів на воротаря Кілікевича, і Володимир сильним ударом пробив повз воротаря – 3:1.

Бажану інтригу каховці повернули під кінець матчу. Довбиш, який вийшов на заміну, крутнув захисника на правому краю карного майданчика й вистелив м’яча на Остапенка. Борис із лінії карного майданчика сильним ударом розстріляв ворота – 3:2. Однак сенсації не сталося – були свої вдалі заміна й у маріупольців. Розкішний удар А.Савіна прийняла на себе стійка, але м’яч відскочив прямо на Доберчука, і Данило в першому ж матчі закотив його в ворота – 4:2.

Зірка (Кропивницький) — СК Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) — 1:0
Гол: Скоров, 44
Незабитий пенальті: Кочура, 16 (воротар)

Зірка: Антоненко, Кутулупенко (Ромашев, 88), Мороз, Бовтуненко, Тупчієнко, Хорольський, Павлюк, Замуренко (Сейтхалілов, 78), Скоров (Маєр, 82), Кучеренко, Кочура©. Запасні: Кривошей, Красовський, Сидоренко, Козинець. Головний тренер: Самір Гасанов.

Борисфен: Тарасенко, Федорченко (Черняєв, 46; Хрущ, 89), Крук, Антонов©, Буков (Гарбуз, 83), Ігнатенко, Базаров, Обертас (Вишневський, 54), Коренєв, Лисаченко, Крохмаль. Запасні: Першин, Гюльназаров. Головний тренер: Дмитро Сінько.

17:00, 04.08.2019. Кропивницький. Стадіон «Зірка». 580 глядачів, поле 5, +21С
Суддя: Бобровицький Богдан (Запоріжжя)
Попередження: Федорченко, 5, Крохмаль, 47, Хорольський, 70

Зірка ще минулого сезону грала в Першій лізі ПФЛ, а рік тому – в Прем’єр-Лізі, але обставини склалися так, що команді довелося починати все спочатку з чемпіонату області. На щастя, клуб із великими традиціями зберігся й знову почав свій шлях нагору. У матчі з резервістами СК Дніпро-1 кропивничани здобули непросту перемогу.

Уже в дебюті Кутулупенко в боротьбі з Антоновим заробив пенальті, але капітан Зірки Кочура не зміг переграти Тарасенка – молодий воротар дніпрян намертво спіймав м’яча в лівому від себе куті. Тим не менш, гол все ж стався – і ще в першому таймі. Передача адресувалася на Кочуру, але м’яч зрикошетив до Скорова, і Максим сильним ударом з лінії карного майданчика у той же лівий від воротаря кут вирішив долю зустрічі – 1:0.

Легіонер (Дніпро) — ФК Вовчанськ — 3:5
Голи: Мікайла, 9, Отусеребур, 88, М.Ньярко, 90+1 (пен.) – Батусов, 27, О.Мизюк, 41, Суханінський, 60 (пен.), Мряченко, 71, Соломаха, 72
Незабитий пенальті: Ель Менді, 78 (поперечина)

Легіонер: Брижицький, Василенко, Ель Менді (Федоровський, 78), Асідю, Офосу Квабе, Антоніо, Отусеребур, Г.Боатенг (Додд, 82), Балде, М.Ньярко, Мікайла©.Запасні: Денкі, Б.Ньярко, Коммей, Аджеі, Куартей. Головний тренер: Богдан Свистун.

Вовчанськ: Пархоменко, Джаухар, О.Мизюк, Покосенко, Чепіга, Іванченко©, Ньємб (Костюк, 63), Пилипчук (Іванов, 69), Батусов (Мряченко, 55), Коваленко (Радченко, 76), Суханінський (Соломаха, 67). Запасні: Шаповал, Лебединський. Головний тренер: Андрій Березовчук.

17:00, 04.08.2019. Дніпро. Стадіон «Олімпійські резерви». 100 глядачів, поле 4 (шт.), +18С
Суддя: Лавриненко Максим (Запоріжжя)
Попередження: Ель Менді, 38, Додд, 86

Закривав тур дебютний матч екзотичної команди Легіонер, яка приймала фіналіста Кубка України серед аматорів минулого сезону. Дніпровська команда, в стартовому складі якої вийшло дев’ятеро африканців, провела яскравий матч проти ФК Вовчанськ. Вісім голів, п’ять з яких – у другому таймі, потішили тих глядачів, які прийшли на прем’єру.

Вже в дебюті після скидки Г.Боатенга Алхассан Саддам Мікайла могутнім ударом з лінії карного майданчика в ближній кут забив історичний перший м’яч клубу в ААФУ – 1:0. Взяття воріт «вовків» легіонери відсвяткували в стилі динамівця Бангури десятилітньої давнини. Але ФК Вовчанськ, укомплектований досвідченими гравцями, відповів ще в першому таймі. Спершу простріл Єгора Коваленка (екс-Металіст 1925, Перша ліга ПФЛ) на дальній штанзі в падінні замкнув Дмитро Батусов – 1:1. А перед перервою пішов розіграш кутового і навіс Сергія Пилипчука (екс-Металіст і клуби Польщі) головою реалізував Олександр Мизюк – 1:2.

У другому таймі події розвивалися так. Спершу в ворота господарів було призначено пенальті за гру рукою (Ігор Суханінський пробив сильно й горою) – 1:3. Потім спрацювала зв’язка «джокерів»: Іванов прострелив з правого краю, а Іван Мряченко сильним ударом метрів із 15-ти розстріляв ворота – 1:4. А ще за хвилину Данило Соломаха перехопив перепасовку захисника й воротаря, закотивши м’яча в порожні ворота – 1:5. Маючи суттєву перевагу, ФК Вовчанськ розслабився і кінцівка виявилася веселою. Спершу марокканець Ідахмед Ель Менді заробив пенальті, але струсонув каркасом воріт. Потім Еммануель Отусеребур стартував на довгий пас Федоровського, «протиснув» Мизюка й реалізував вихід один на один із воротарем – 2:5. А в компенсований час стався третій в матчі пенальті – й восьмий гол. Мряченко збив Мішеля Ньярко, і сам постраждалий розвів воротаря з пенальті – 3:5.

Огляд матчу тут.