“Авангард” не створив жодних проблем для “ЛНЗ”

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Сьогодні в Монастирищі лідер чемпіонату “ЛНЗ” легко розібрався з місцевим аутсайдером. Упевненість в перемозі підопічні Гречаного здобули в стартові 15 хвилин, забивши два швидкі м’ячі.

“Авангард” – “ЛНЗ-Лебедин” 1:5
Голи: Гамалій (66) – Ткаченко (3), Барбанов (15), Лобов (21), Калініч (36), Охременко (86)

Чемпіонат області, 6 тур
3 червня, Монастирище, 16:00

Арбітри:
Потайчук Вячеслав (Умань)
Писанка Денис (Сміла)
Філіпчак Олег (Маньківка)

“ЛНЗ”: Козаченко (Дейнеко 46) – Листопад (Алєксандров 64), Коломієць, Парфьонов, Калініч – Лобов (Карнаух 82), Ткаченко (Гуд 46), Грицай (Охременко 68), Дєдов (Колодяжний 46), Барбанов – Литовчак (Стєпанов 68)
Головний тренер: Василь Гречаний

“Авангард”: Гура – Сидоренко, Куць (Кобець 78), Горбинко, Біляк (Волощук 38) – Корольов (Івко 69), Гамалій, Силка, Кіт, Горкун – Олійник
Головний тренер: Олександр Каплун

Від “Авангарду” очікували більшого. Команда з нібито хорошим кадровим потенціалом мала щонайменше давати бій лебединцям, але пропустила вже на третій хвилині. Ткаченко зловив подачу з кутового на ліву ногу і безкомпромісно запустив кулю в дальній кут Гури – 0:1.

Одразу стало помітно, що бажання відігратися не б’є фонтаном із господарів. “ЛНЗ” застосував традиційний високий пресинг на чужій половині і щоразу заволодівав м’ячем, не даючи супернику зв’язати бодай п’ять передач. І щойно центрхави Лебедина опинялися з м’ячем, одразу запускали фланги, на яких діяли активні Барбанов і Дєдов. Один із таких закидів дуже швидко приніс успіх. За десять хвилин після забитого голу Барбанов жорстко отримав по ногах від Біляка (який у цьому зіткненні зазнав травми і згодом покинув поле) і заробив штрафний. Подача результату не принесла, а от підбір став корисним. Сам Барбанов і розстріляв голкіпера – 0:2.

Далі Гура почав просто допомагати гостям забивати. Зовсім скоро Лобов закрутив сухий лист із кутового, а наприкінці тайму не менш курйозний гол залетів від Калініча. 36 хвилина – 0:4.

Окрім цього, у першому таймі багато роботи дісталося Дєдову в складі “ЛНЗ”. Партнери цілеспрямовано навантажували його діагоналями і декілька небезпечних проривів Сергій таки організував, утім, голів до перерви більше не було.

На другий тайм “Авангард” вийшов уже переможеним, а володарі кубку області отримали змогу заграти якомога більше резервістів (а точніше – усіх, окрім Маценка). Темп гри знизився і “ЛНЗ” спокійно працював на утримання м’яча і рахунку. Добре діяла оборона господарів, не даючи більше бити Гурі. А от на іншому боці “блакитно-білі” дозволили собі розслабитися на 66 хвилині. “Авангард” перейшов на чужу половину поля, Гамалій особисто протягнув м’яч метрів з 10, без жодної опіки зручно підробив і поцілив у ближню дев’ятку – 1:4.

Про зміни пріоритетів у матчі мова так і не пішла. Зіграли тільки зміни Гречаного в складі. На поле вийшли Охременко і Карнаух, які організували останній у зустрічі гол. Ніхто із захисників не дограв із Сергієм, тож він легко прийняв пас і вирахував ідеальну траєкторію подачі на голову свого друга – 1:5.

У заключні хвилини Артем знехтував можливістю оформити дубль, а Гуд заробив смішний гірчичник: під час стандарту ліг за стінкою, а рефері розцінив це як неспортивну поведінку і виписав атакувальному хаву “ЛНЗ” “штраф”. У підсумку його команда легко перемогла, а матч зі “Спартаком” Гуд пропустить.

Інші матчі 6 туру:
«Спартак» – «УТК» – 0:6
«Альтаїр» – СК «Базис» – 4:2
«Уманьферммаш» – «Колос» – 1:2
«Олімп» – «Златокрай-2017» – 1:0

[jsStandings id =”129″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;diff_chk;point_chk;curform_chk”]