Шестеро гравців ЛНЗ у символічній збірній сезону

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Євген Панченко, Олександр Насонов, Денис Норенков, Андрій Сторчоус, Олександр Сафонов та Павло Замуренко потрапили у збірну сезону від інтернет-видання Sportarena.

Євгеній Панченко (ЛНЗ Черкаси)

25 років – 21 матч – 13 пропущених м’ячів, 12 «сухих» матчів

Рівний сезон від воротаря чемпіонів, який переконливо відіграв груповий етап, жодного разу не пропустивши більше двох м’ячів, а потім вдало діяв у плей-офф (виняток для всієї оборони ЛНЗ – виїзд у Запоріжжя, але це двоматчеве протистояння також завершилося на їхню користь). Панченко – рекордсмен сезону за кількістю матчів без пропущених м’ячів.

Олександр Насонов (ЛНЗ Черкаси)

29 років – 13 матчів

ЛНЗ перезавантажив склад, і серед новачків були гравці, які підняли загальнокомандний клас. Серед них добре відомий Бакалову Насонов, з яким вони раніше вже працювали в УПЛ – Олександр закривав кілька позицій в обороні при різних формаціях і посприяв особливо переконливому виступу майбутніх чемпіонів у захисті.

Олександр Сафонов (ЛНЗ Черкаси)

29 років – 21 матч – 1 гол

Справжній лідер захисту ЛНЗ, один із ключових виконавців, які привели команду до «золотого дубля» – здобуття звання чемпіона та володаря кубка України серед аматорів. Непростий сезон для лебединян, зі зміною поколінь і суттєвою перебудовою складу, Сафонов допоміг провести не в шкоду результату.

Денис Норенков (ЛНЗ Черкаси)

24 роки – 15 матчів – 4 голи, 3 асисти

Ще одне вдале придбання ЛНЗ – Норенков міг зіграти і вище на фланзі, і нижче, а за тактики з трьома центрбеками навіть закрити всю бровку. Грав з активними підключеннями, часто видавав ефектні проходи, до слова, був визнаний найкращим гравцем супер-фіналу.

Андрій Сторчоус (ЛНЗ Черкаси)

27 років – 22 матчі – 6 голів, 7 асистів

«Мозковий центр» нового чемпіона – Сторчоус показав найкращий у своїй команді показник, взявши безпосередню участь як голеадор або асистент відразу в 13 результативних атаках. До того ж, Андрій здорово зв’язував лінії й видавав тонкі за задумом і  разючі за виконанням розрізні передачі. У багатьох вирішальних матчах саме це давало перевагу ЛНЗ.

Павло Замуренко (ЛНЗ Черкаси)

23 роки – 24 матчі – 7 голів, 5 асистів

Відзначаємо гравця, який не є, суворо кажучи, чистим проривним фланговим півзахисником чи навіть вінгером. Замуренко грає, скоріше, крайнього форварда – і в цій якості він провів за нових чемпіонів переконливий, результативний сезон. Чимало забивав, брав участь у результативних комбінаціях, особливо гармонійно діяв із Пучковським і Косом. Окремим рядком пропишемо другий, «контрольний», постріл у фіналі.